Hake wilde mij aantrekken als Hakim weg zou gaan. Ik stond stand-by

"Hake wilde mij aantrekken als Hakim weg zou gaan. Ik stond stand-by"

03-09-2016 13:04
8

FC Twente deed goede zaken met de komst van Mateusz Klich van 1. FC Kaiserslautern. Er bestondmeer interesse voor hem, zegt de oud-speler van PEC Zwolle in gesprek met FC Twente TV.

"Behalve Barcelona en Real Madrid?", lacht Klich op de vraag of er meer clubs belangstellend waren. "Ik kan namen van clubs noemen, maar dat heeft geen zin meer. Dat maakt nu niet meer uit. Ik was blij met FC Twente, want ik wilde weg uit Duitsland. Als een club als FC Twente je dan volgt en wilt contracteren, kun je daar geen nee tegen zeggen."

Klich was in januari al in beeld bij FC Twente, dat rekening hield met een vertrek van Hakim Ziyech. "Afgelopen winter heb ik voor het eerst contact gehad met René Hake", zegt Klich. "Er zijn toen nog geen officiële gesprekken gevoerd door mijn management, alleen met René. Dat kwam natuurlijk door Hakim Ziyech die misschien zou vertrekken. Hake wilde mij aantrekken als Hakim weg zou gaan. Ik stond stand-by."

Uiteindelijk werd het contact in juni weer opgepakt. "Maar het was toen nog niet duidelijk wat er met de club zou gaan gebeuren. Toen duidelijk was dat FC Twente in de Eredivisie zou blijven, zijn de gesprekken gestart. Maar het was eerst ook afhankelijk van het vertrek van Ziyech. Vorige week is alles goed gekomen. Ik maakte me wel een beetje zorgen, want de transfermarkt ging bijna dicht", aldus Klich.