Ajax had serieuze concurrentie: Zo kwamen we bij de naam van Ziyech uit

Ajax had serieuze concurrentie: "Zo kwamen we bij de naam van Ziyech uit"

07-09-2016 10:58
10

Anderlecht versterkte zich deze zomer met spelmaker Nicolae Stanciu, maar had de naar Ajax vertrokken Hakim Ziyech omcirkeld als plan A. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, ondanks heel wat pogingen van de Belgische club. Sport/Voetbalmagazine bericht woensdag over de interesse van Anderlecht in Ziyech.

De club maakte van de zoektocht naar een spelmaker deze zomer topprioriteit. "In dit geval ging het om een nummer 10 met bepaalde kwaliteiten, en dan gaan we in ons databestand kijken welke namen bij dat profiel passen en wie de makelaars zijn van die spelers", zegt manager Herman Van Holsbeeck. "Zo kwamen we bij de namen van Ziyech en Stanciu. Vervolgens contacteer ik de makelaars van die spelers."

Het magazine weet dat Van Holsbeeck met de zaakwaarnemers van Ziyech heeft gesproken. Anderlecht was bereid om zeven miljoen euro te betalen, maar dat was niet genoeg voor FC Twente. Vervolgens meldde Ajax zich nadat het Leon Bailey niet kon losweken bij KRC Genk en de Amsterdammers waren wél bereid om fors te investeren in de komst van de Marokkaans international. Met de komst van Ziyech naar Ajax was uiteindelijk elf miljoen euro gemoeid. Anderlecht betaalde tien miljoen euro aan Steaua Boekarest voor Stanciu.