Bizarre onthulling van zaakwaarnemer: Neymar bijna naar PSG voor 190 miljoen

Bizarre onthulling van zaakwaarnemer: Neymar bijna naar PSG voor 190 miljoen

08-09-2016 20:18
18

Een opmerkelijk verhaal van de zaakwaarnemer van Neymar: de Braziliaanse ster stond deze zomer op het punt om voor Paris Saint-Germain te tekenen, maar koos uiteindelijk voor een contractverlenging bij FC Barcelona.

Neymars zaakwaarnemer Wagner Ribeiro doet die onthulling in een interview met ESPN Brazil. Neymar ondertekende deze zomer een contract tot medio 2020 bij FC Barcelona, maar leek lang dus op weg naar de uitgang. Ribeiro onthult de bizarre bedragen die daarmee gemoeid zouden gaan: PSG ging de vaste afkoopsom van 190 miljoen euro betalen en bood Neymar een vijfjarig contract met een salaris van 40 (!) miljoen euro per jaar.

Ribeiro zegt in gesprek met ESPN dat Neymar de transfer uiteindelijk liet klappen omdat hij bij zijn 'droomclub' Barcelona wil blijven spelen. De Braziliaan houdt van de manier van spelen en de vriendelijke sfeer zonder ego's in Catalonië. Dat besluit kost hem wel een slordige 23 miljoen euro per jaar, want dat is het verschil tussen het salaris dat PSG bood en het salaris (17 miljoen euro) dat Neymar bij Barça verdient.