Koeman 'niet haatdragend': Maar ik snap totaal niet wat er nu gebeurd is

Koeman 'niet haatdragend': "Maar ik snap totaal niet wat er nu gebeurd is"

11-09-2016 23:06
1

Ronald Koeman volgt de ontwikkelingen rond het Nederlands elftal en binnen de KNVB met stijgende verbazing. Dat laat de manager van Everton zondagavond weten vanuit Engeland.

In de uitzending van Rondo op Ziggo Sport wordt Koeman gevraagd naar zijn mening over Oranje en de KNVB. "Ik heb het van een afstandje gevolgd. Wat moet ik er nog over zeggen? Ik was blij dat ik eindelijk een redelijk goed Nederlands elftal zag (tegen Zweden, red.). Laten we maar niet praten over wat er daarvoor is gebeurd."

Wedden

Meer odds

"Ik kijk er niet van op dat Oranje qua niveau minder is geworden. Wel kijk ik ervan op wat er binnen de KNVB is gebeurd", vervolgt Koeman, die in 2014 geen bondscoach werd van Oranje. "Assistenten weg, assistenten terug, die dan ook weer weggaan..."

"Als je bondscoach bent lijkt het mij dat je dat met je team en technische staf een periode van twee jaar aangaat. Daar moet iedereen zich aan conformeren. Daarom snap ik totaal niet wat er nu gebeurd is." Lacht de Everton-manager in zijn vuistje door zijn verleden met Bert van Oostveen, die hem twee jaar geleden geen bondscoach maakte? "Nee hoor, ik ben niet haatdragend."