'Bosz is kritisch op Ziyech in theepauze; middenvelder heeft excuus klaarliggen'

'Bosz is kritisch op Ziyech in theepauze; middenvelder heeft excuus klaarliggen'

19-09-2016 07:05
36

Hakim Ziyech werd in het duel met Heracles Almelo door Ajax-trainer Peter Bosz al na 64 minuten naar de kant gehaald. Volgens Bosz was dit omdat de gelegenheidsrechtsbuiten te veel balverlies leed en hij te weinig aan de zijlijn bleef plakken.

De opdracht van Ziyech was om spits Bertrand Traoré pas op te zoeken op het moment dat hij de bal had, maar de Marokkaan liet zich op voorhand al te vaak rond de spitspositie zien in plaats van daar bij te sluiten. Volgens De Telegraaf wees Bosz hem daarop, en op het vele balverlies, in de rust.

De van FC Twente overgekomen middenvelder had als excuus dat hij nog moest wennen aan zijn teamgenoten. Daarnaast maakte de nieuweling kenbaar dat hij liever vanaf het middenveld speelt. Uiteindelijk werd Ziyech vervangen door Kasper Dolberg.

Bosz liet eerder weten dat Ziyech, gekocht voor elf miljoen euro, op de rechterflank de tijd krijgt om te wennen bij Ajax. Bij Twente speelde de Marokkaan wél op het middenveld. Het is de bedoeling dat Ziyech daar ook bij Ajax terecht gaat komen. De Amsterdammers wisten zondag uiteindelijk een 0-2 overwinning op Heracles uit het vuur te slepen.