Bosz furieus door 'onzinverhaal' Ziyech: Daarom interview jij en ben ik trainer

Bosz furieus door 'onzinverhaal' Ziyech: "Daarom interview jij en ben ik trainer"

18-09-2016 20:14
19

De competitiewedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax (0-2) was zondag na zestig minuten voorbij voor Hakim Ziyech. De 23-jarige spelmaker speelde geen goede wedstrijd en werd – naar eigen zeggen terecht – gewisseld door trainer Peter Bosz.

"Ik speelde geen geweldige wedstrijd, dus snapte het wel", aldus Ziyech bij de NOS over de wissel. "Als de trainer denkt dat hij mij in de zestigste minuut moet wisselen, dan is dat aan hem en moet ik dat accepteren. Hoe moeilijk dat ook is. Punt."

Net als tegen Vitesse en Panathinaikos speelde Ziyech als veredelde rechtsbuiten. "Ik speel liever vanuit het middenveld. Dat weet de trainer ook. Maar als hij mij op rechts wil opstellen, dan speel ik daar."

Bosz wilde na afloop niets weten van verhalen over een ontevreden Ziyech. De wissel was géén signaal, benadrukt de Ajax-trainer. "Was hij teleurgesteld? Wat is dat voor onzin? Hij geeft ons gewoon een hand. Natuurlijk zal hij niet blij zijn, maar om dan direct te roepen dat hij teleurgesteld was. Hij had in mijn ogen een heel normale reactie.""

De vraag van de NOS-verslaggever zorgde voor veel irritatie bij Bosz. "Dat hij teleurgesteld zou zijn is één groot onzinverhaal. Het is een heel normale wissel. Had jij Bertrand Traoré gewisseld? Daarom interview jij en ben ik de trainer."