Van Praag rekent af met Advocaat, Van Basten én rvc: Iedereen moet weg

Van Praag rekent af met Advocaat, Van Basten én rvc: "Iedereen moet weg"

20-09-2016 00:14
17

Michael van Praag heeft maandagavond de raad van commissarissen van de KNVB met de grond gelijkgemaakt. Ook Dick Advocaat en Marco van Basten moeten het ontgelden.

Van Praag, bondsvoorzitter in Zeist, voelt zich te kijk gezet door de commisarissen. "Ze informeren ons nergens over. Ik vind ook dat iedereen van de rvc weg moet", liet Van Praag, die overigens ontkende dat het crisis is bij de KNVB, op niet mis te verstane wijze weten bij RTL Late Night.

"Je kan niet werken met mensen die structureel collega's niet informeren. Ik heb dat ook gezegd tegen ze. We hebben deze week een gesprek met de nog zittende commissarissen. Dat zal een pittig gesprek worden."

Van Praag is ook niet te spreken over de handelwijze van Advocaat en Van Basten, die bondscoach Danny Blind in de steek laten. "Advocaat zei bij zijn aanstelling dat hij iets terug wilde doen voor het Nederlandse voetbal. Dan komt er een Turk voorbij met een zak geld en weg is hij."

"En met Van Basten net zo", vervolgt Van Praag. "FIFA-voorzitter Gianni Infantino kwam langs bij mij. We willen Van Basten inlijven. Is dat mogelijk?, werd mij gevraagd. Bleek dat ze al met Van Basten hadden gesproken. Dat kan helemaal niet. Van Basten had dat ook niet gezegd, dus dat is ook niet zo netjes."