Feyenoord-bankzitter krijgt ook tegen Oss geen basisplek: Gaat er goed mee om

Feyenoord-bankzitter krijgt ook tegen Oss geen basisplek: "Gaat er goed mee om"

22-09-2016 21:06
6

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst koos er voor de wedstrijd tegen FC Oss voor om vier spelers rust te geven, maar had alsnog geen basisplaats in petto voor Renato Tapia. De coach legt uit waarom.

"Tapia gaat er goed mee om dat hij ook vandaag niet speelt", zei de coach donderdagavond bij FOX Sports. "Natuurlijk wil iedereen spelen, dat is logisch. Maar ik wilde ook niet té veel wisselen vandaag, daarom heb ik ook voor deze elf namen gekozen." 

Van Bronckhorst gaf onder meer Nicolai Jörgensen, Karim El Ahmadi, Eric Botteghin en Dirk Kuyt rust, terwijl Jens Toornstra geschorst is. "Of iedereen had kunnen spelen? Ja, alleen Eric Botteghin en Karim El Ahmadi hebben wat last gehad van hun knie. Het is mooi om ze deze week wat rust te geven en om ze op te laden voor de laatste week." 

Eljero Elia maakt nog geen deel uit van de wedstrijdselectie. "Of dat een tegenvaller is? Voor ons niet. Wij wisten dat dit het zou worden, hij heeft deze week weer op het veld gelopen. Het gaat goed met hem en we hopen dat hij dit kan voortzetten."