'69 echte miskopen' bij Feyenoord: Slechts 19 spelers die écht geslaagd zijn

'69 echte miskopen' bij Feyenoord: "Slechts 19 spelers die écht geslaagd zijn"

24-09-2016 15:48
26

Voor het nog te verschijnen boek 'Dossier Feyenoord, kampioenschap als obsessie' deed de Rotterdamse journalist Bert Nederlof onderzoek naar de oorzaken achter het feit dat Feyenoord sinds 1999 geen kampioen van Nederland meer is geworden. Volgens hem gaat het voor een groot deel mis bij de scouting. 

Het aankoopbeleid in De Kuip is structureel onder de maat, vertelde Nederlof vrijdag tijdens voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Het ligt vooral aan de aankopen. Samen met Willem van Hanegem heb ik ze doorgenomen. Het waren er 124, waarvan 69 echte miskopen en slechts 19 spelers die écht geslaagd zijn. Dat heeft met geld te maken, maar ook met scouting. Daar zou de bezem een keer doorheen moeten."

Nederlof is benieuwd hoe het dit seizoen afloopt met het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ze hebben nu twee erg goede aankopen gedaan en er lijkt balans te zijn. Dat heeft zeventien jaar geduurd, maar misschien is het nu wel raak." De competitiestart van Feyenoord is in ieder geval perfect: zes gespeeld, zes gewonnen. Afgelopen zondag werd landskampioen PSV met 1-0 verslagen in Eindhoven.