'Verbaast me niet als een club met flinke zak geld zich meldt in Amsterdam'

'Verbaast me niet als een club met flinke zak geld zich meldt in Amsterdam'

26-09-2016 07:44
17

Davinson Sanchez (20) maakt veel indruk bij Ajax. Zaterdag tegen PEC Zwolle (5-1) met twee doelpunten, maar ook door zijn verdedigende werk. Oud-voetballer Marcel Peeper omschrijft de Colombiaanse verdediger als een typisch Zuid-Amerikaanse speler met een over-mijn-lijk-mentaliteit.

"Soms heb je beukers nodig. Zoals Jan Wouters en Jan van Halst dat vroeger ook waren", zegt Peeper in De Telegraaf. "Sanchez is dat en hij heeft een geweldige uitstraling, zo van: kom maar op. Hij is sterk en manifesteert zich nadrukkelijk."

Sanchez kwam vanuit zijn vaderland als onbekende naar Amsterdam. Ajax troefde in de strijd om de Colombiaan onder meer FC Barcelona en FC Basel af. Bij Barça wilde hij niet in het B-elftal spelen. "In mijn ogen hebben ze daarmee een topaankoop gedaan", vindt de 51-jarige Peeper.

Ajax legde vijf miljoen euro neer voor Sanchez. Daarmee kunnen de Amsterdammers in de toekomst financieel ook goede zaken doen, verwacht Peeper. "In de Copa Libertadores heeft Davinson al tegen grote clubs en spelers gevoetbald. Hij kan nu verder rijpen in de Eredivisie en het zou me niet verbazen als er daarna een club met een flinke zak geld zich meldt in Amsterdam."