Wennen aan rol van 'Gio': Ik moest hem trainer noemen en dat is een beetje raar

Wennen aan rol van 'Gio': "Ik moest hem trainer noemen en dat is een beetje raar"

27-09-2016 10:33
19

Dirk Kuyt treft deze week in de Europa League in Fenerbahçe een oud-werkgever van hem. De middenvelder van Feyenoord kijkt uit naar het weerzien met de Turken.

"Toen ik besloot om Liverpool te verlaten kon ik naar veel clubs in Europa, maar wilde naar een club met ambities. En toen kwam Fenerbahçe", zegt Kuyt op de website van de UEFA over de club waar hij van 2012 tot 2015 speelde. "Ik heb een geweldige tijd gehad daar, mijn familie ook. De mensen zorgden goed voor me en ik was erg succesvol."

Bij Feyenoord maakt Kuyt, inmiddels 35, weer een succesvolle periode door. "Feyenoord is mijn club. Ik heb daar drie fantastische jaren in de eerste periode gehad. En ik heb altijd gezegd, misschien iets te hard, dat ik daar ooit zou terugkeren. Ik voelde dat ik hier nog altijd een taak te vervullen had bij de club die altijd in mijn hart zit. Ik heb vier kinderen, en zeker de jongens zijn gek van Feyenoord."

Een groot verschil tussen zijn eerste en tweede periode bij Feyenoord is dat zijn oud-ploeggenoot bij Oranje Giovanni van Bronckhorst nu hoofdtrainer is in De Kuip. "Ik moet hem trainer noemen en dat is een beetje raar, maar ik ben onder de indruk. Hij doet fantastisch werk", zegt Kuyt. "Als er een persoon is voor wie ik respect heb, is het Giovanni van Bronckhorst."