Van Basten krijgt 'offer he can't refuse': Begon allemaal met een sms'je

Van Basten krijgt 'offer he can't refuse': "Begon allemaal met een sms'je"

27-09-2016 20:36
3

Marco van Basten begint zo snel mogelijk met zijn werk als 'chief officer for technical development' bij de FIFA. De oud-spits ziet zijn nieuwe job als een missie voor het wereldwijde voetbal.

Van Basten tekende afgelopen vrijdag zijn contract op het hoofdkantoor in Zürich. Daar sprak hij met FIFA-baas Gianni Infantino en Zvonimar Boban, die Infantino net als Van Basten gaat adviseren. De Kroatische oud-voetballer polste Van Basten voor de FIFA-functie.

"Het is allemaal begonnen met een sms'je waarin hij vroeg of ik hem wilde terugbellen. Wij delen een verleden bij AC Milan, waar hij in 1991 kwam spelen. Boban is een slimme gozer, met een heldere kijk op het leven en de sport. Hij vertelde over de plannen die de FIFA heeft en dat ze mij graag aan boord halen. We waren het erover eens dat voetbal als schouwspel niet echt spectaculairder is geworden de laatste jaren."

"Ik zie het gewoon als een unieke kans; een aanbod dat ik wel moest accepteren", vervolgt Van Basten. "Dit past bij mij, hier ben ik al heel lang mee bezig. Wat ik ga doen, voelt een beetje als een missie. Ik heb al jarenlang de overtuiging dat het nodig is voetbal te herstructureren. Ik wil het samen met geschikte mensen de goede kant op proberen te duwen. Want er wordt veel geklaagd, maar te weinig gerealiseerd."