Pröpper draagt bij aan syndroom: 'Wie de volgende nu neemt?'

Pröpper draagt bij aan syndroom: 'Wie de volgende nu neemt?'

28-09-2016 22:57
9

Davy Pröpper kon woensdag terugkijken op een goede wedstrijd, maar werd ondanks een doelpunt toch de schlemiel. De middenvelder liet vanaf de strafschopstip na om PSV op voorsprong te schieten tegen FK Rostov, waardoor het 2-2 bleef.

"Natuurlijk baal je", blikte Pröpper tegenover Veronica terug op het pijnlijke moment. "Als je de winnende kan inschieten, zeker. Het is kut, als je het zo mag zeggen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik 'm miste, maar penalty's missen wil je op zo'n moment natuurlijk niet. Zo''n bal moet er gewoon in. Ik zat lekker in de wedstrijd."

Pröpper zag eerder nog een bal via de onderkant van de lat in de handen van de Rostov-doelman stuiteren. In de eerste helft scoorde hij wel. "De bal werd van richting veranderd, die ging er lekker in. Hoe de keeper die bal op de lat vervolgens pakte, weet ik ook niet. Ik denk dat we uiteindelijk meer hadden verdiend. Zeker in de tweede helft, in de eerste helft hadden we het moeilijk."

PSV heeft inmiddels last van een strafschoppensyndroom. "Wie de volgende neemt? Lastig. Degene die het lekkerst in de wedstrijd zit, denk ik. Wie 'm ook neemt, zo'n bal moet er gewoon in. Het is moeilijk te verklaren waarom we zoveel penalty's missen."