'Blij dat De Boer enkele keren stelling heeft genomen, dat tekent zijn karakter'

'Blij dat De Boer enkele keren stelling heeft genomen, dat tekent zijn karakter'

01-10-2016 16:46

Luciano Spalletti heeft het opgenomen voor Frank de Boer, die het sinds zijn aanstelling bij Internazionale zwaar te verduren krijgt. Volgens de coach van AS Roma zijn de Italiaanse media te hard voor de Nederlander geweest.

Roma en Inter, respectievelijk de nummers drie en vier van de Serie A, staan zondag tegenover elkaar. "Inter is sterk, maar Roma ook", zegt Spalletti in Italiaanse media. "Vroeg of laat zullen zij hun kwaliteit laten zien. Ik ken de Boer niet echt, maar op het eerste gezicht komt hij erg professioneel over. Als een club als Inter hem uitkiest, moet daar een goede reden voor zijn."

Spalletti vindt de kritiek op De Boer dan ook niet terecht. "Hij is nog maar net begonnen en moet zijn werk kunnen doen. Ik ben blij dat De Boer in de media al enkele keren stelling heeft genomen, dat tekent zijn karakter. Dat er elke dag weer nieuwe verhalen opduiken, helpt het project niet. Eén verhaal zegt dat je er niets van kan, het volgende schrijft weer het tegenovergestelde."

In aanloop naar de onderlinge confrontatie is het afwachten of Francesco Totti een basisplaats krijgt. "In juni wilden jullie dat hij een afscheidstournee zou maken langs alle stadions, nu willen jullie dat hij in de basis begint in een belangrijke wedstrijd. Totti heeft het goed gedaan en ik overweeg het zeker, maar hij heeft een bepaalde leeftijd. Daar moet ik rekening mee houden."