Klopjacht Willem II duurt voort: directeur wil Opsporing Verzocht inschakelen

Klopjacht Willem II duurt voort: directeur wil Opsporing Verzocht inschakelen

04-10-2016 11:37
17

Willem II is van plan de geweldplegers van afgelopen zondag keihard aan te pakken. Directeur Berry van Gool heeft laten weten dat verschillende raddraaiers al een stadionverbod opgelegd hebben gekregen, maar is nog lang niet klaar met de klopjacht.

Zo vindt Van Gool dat voor de supporters wiens identiteit nog niet bekend is gemaakt het televisieprogramma Opsporing Verzocht moet worden ingeschakeld om deze namen alsnog te achterhalen. Tot op heden zijn er zeven stadionverboden uitgedeeld door de Tilburgse club, waarvan één levenslange. De vechtpartijen ontstonden nadat Feyenoord-fans op de thuisvakken te uitbundig gejuicht zouden hebben bij de 0-2 van Renato Tapia.

Een deel van de Willem II-aanhang haalde verhaal bij een aantal Feyenoorders dat in het thuisvak zat, waarna de vechtpartijen ontstonden. Volgens Van Gool gebeurt het al jaren dat er tijdens thuisduels met de traditionele top-drie uitfans op de thuisvakken zitten. "Je hebt in deze regio veel mensen die fan zijn van een van die clubs. Die kopen een clubcard en kunnen dus ook een kaartje voor dit soort wedstrijden kopen", vertelt hij in het Brabants Dagblad.

Kinderen
Op het tribunedeel waar de vechtpartijen plaatsvonden, zaten veel kinderen met hun ouders. Die moesten noodgedwongen vluchten om te ontkomen aan het geweld dat zich voor hun ogen afspeelde. Willem II roept ouders en kinderen die getuige waren dan ook op om hun verhaal te delen. Bovendien bieden zij de slachtoffertjes een voetbalervaring aan waardoor ze in de toekomst weer met een veilig gevoel het stadion in kunnen komen.