'Blind overweegt twee opties, Klaassen speelt sowieso in Sneijder-rol'

'Blind overweegt twee opties, Klaassen speelt sowieso in Sneijder-rol'

10-10-2016 07:06
39

Over de opstelling van het Nederlands elftal heerst onduidelijkheid. Het is goed mogelijk dat Danny Blind maandagavond tegen Frankrijk met vijf verdedigers speelt in plaats van vier. Feit is wel dat Oranje in beide systemen met Davy Klaassen in de rol van Wesley Sneijder speelt.

Dat betekent dat Klaassen hangend op de linkerkant komt te spelen. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad zijn het daarover eens. Als Blind voor vijf verdedigers kiest, wordt Stefan de Vrij toegevoegd aan de defensie. Die bestaat verder uit Rick Karsdorp, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk en Daley Blind.

Wanneer het Nederlands elftal in de 'normale' formatie begint met vier verdedigers, mag Davy Pröpper hopen op een basisplaats. Hij profiteert van het vrijgekomen plekje op het middenveld van Oranje. Het AD vermoedt dat de bondscoach voor deze optie kiest. Verder is Blind niet van plan om te sleutelen aan zijn basiself. Dus ook tegen Frankrijk staat Maarten Stekelenburg wederom in de goal.

Vermoedelijke opstelling Oranje volgens het AD: Stekelenburg, Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind, Pröpper, Strootman, Wijnaldum, Promes, Janssen, Klaassen