Gouden Stier voor Ajax-talent Nouri, drie andere prijzen naar Jong PSV

Gouden Stier voor Ajax-talent Nouri, drie andere prijzen naar Jong PSV

13-10-2016 14:42
71

Ajacied Abdelhak Nouri is donderdag uitgeroepen tot de beste speler van de eerste periode in de Jupiler League. De drie andere Bronzen Stieren zijn voor Jong PSV.

Nouri is door supporters, trainers en aanvoerders verkozen tot beste speler van de eerste periode, meldt de Jupiler League donderdag in een persbericht. Het negentienjarige talent van Jong Ajax, dat enkele weken geleden debuteerde in de Amsterdamse hoofdmacht, krijgt de prijs maandag voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen De Graafschap.

De overige stieren van de eerste periode gaan naar Jong PSV. Pascal Jansen is uitgeroepen tot beste trainer en Sam Lammers (19) gaat met twee prijzen aan de haal: beste talent én topscorer met negen doelpunten. Lammers was overigens net als Cyriel Dessers (NAC Breda) en Kees Kwakman (FC Volendam) in de race voor prijs van beste speler, die dus naar Nouri gaat.

Nouri krijgt de prijs maandag uit handen van Hakim Ziyech. Met zijn uitverkiezing dingt de jonge middenvelder van Ajax ook mee naar de Gouden Stier die aan het einde van het seizoen wordt uitgereikt.