Guardiola spreekt 'belverhaal' tegen: Als Messi weg wil, zijn er acht clubs

Guardiola spreekt 'belverhaal' tegen: "Als Messi weg wil, zijn er acht clubs"

18-10-2016 22:10
3

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft dinsdag op de persconferentie in Camp Nou voor het duel met FC Barcelona van woensdag uitgehaald naar een journalist van Mundo Deportivo.

De Spaanse krant had in september op de voorpagina een artikel staan waarin vermeld werd dat Guardiola deze zomer Lionel Messi en Neymar had gebeld voor een transfer. "Ik heb geen enkele speler over de telefoon gesproken", stelde Guardiola. "Het zou fijn zijn geweest als beide versies van het verhaal vermeld zouden zijn. Maar niemand heeft mij gebeld voor een reactie."

"Ik heb Thiago in 2013 gebeld, omdat zijn zaakwaarnemer mijn broer is en we zijn erin geslaagd hem naar Bayern München te halen. We zagen een goede kans", zegt Guardiola. "Maar als je over afgelopen zomer praat: ik heb Messi nooit gebeld, ik heb Neymar nooit gebeld, en ook Luis Suarez, Busquets, Iniesta niet. Ik heb niemand gebeld."

Guardiola geeft toe wél geinformeerd te hebben naar Marc-André ter Stegen. "Ik wist dat hij speeltijd wilde hebben. We hebben gesproken. Hij was niet blij met zijn situatie. We hadden een keeper als Claudio Bravo of Ter Stegen nodig. Claudio is gekomen en Ter Stegen heeft besloten om te blijven. Ik bel een speler alleen in een speciale situatie, als hij niet speelt. Dat is mijn recht. Maar ik heb nooit met Messi gebeld."

Messi
Of hij dat in de toekomst wel gaat doen? "Ik hoop dat Messi bij Barça zijn loopbaan afsluit. Maar misschien denkt hij op een dag: ik wil ergens anders spelen. Misschien omdat hij wil dat zijn kinderen Engels spreken of omdat hij een andere ervaring wilt. Maar als hij besluit te gaan, is er een lijst van zeven of acht clubs die hem willen hebben en is het aan hem om te kiezen."