Híer liggen zondag de kansen voor Feyenoord tegen Ajax

Híer liggen zondag de kansen voor Feyenoord tegen Ajax

21-10-2016 13:00
19

Voetbalminnend Nederland leeft toe naar De Klassieker, de fameuze clash tussen Feyenoord en Ajax. De aartsrivalen uit Rotterdam en Amsterdam bezetten momenteel plek één en twee op de Eredivisie-ranglijst en dat maakt de kraker in De Kuip nóg specialer dan normaal. VoetbalPrimeur blikt vooruit op de wedstrijd van zondag en vraagt zich af: waar liggen voor Feyenoord de kansen tegen de ploeg van Peter Bosz? 

Bilal vs. Sinkgraven
Hij begint aardig in z'n rol te groeien, Daley Sinkgraven. De verrassende nieuwe linksback van Ajax kan aanvallend van meerwaarde zijn, maar natúúrlijk krijgt de 21-jarige linkspoot het lastig als er een echte rechtsbuiten tegenover hem staat. Zondag wordt dat waarschijnlijk Bilal Basacikoglu, die tegen Zorya Luhansk prima voor de dag kwam. Als de formatie van Giovanni van Bronckhorst er in slaagt om Bilal in één-tegen-één situaties te krijgen met Sinkgraven, biedt dat zeker mogelijkheden. 

Karsdorp dendert over Younes heen
Drie keer per week blijft Rick Karsdorp negentig minuten lang gáán. Menig Eredivisie-linksbuiten hobbelt vooral achter de Feyenoord-back aan in plaats van andersom. We kunnen ons voorstellen dat Amin Younes niet heel veel zin heeft in de clash met Karsdorp. Als de in bloedvorm verkerende Oranje-verdediger een goede dag heeft, wordt het een middagje meeverdedigen voor Younes. Karsdorp is in staat om de Duitser op te vreten en ook in aanvallend opzicht een grote bijdrage te leveren. 

Kuyt kan profiteren
Aanjager, aanvoerder, nummer tien: Dirk Kuyt (36) voelt zich ogenschijnlijk lekker in zijn functie als meest aanvallende middenvelder van het florerende Feyenoord. In controleur Lasse Schöne, die tegen Celta de Vigo ontbrak maar zondag waarschijnlijk gewoon aan de aftrap staat, treft Kuyt de meest ervaren Ajacied op het veld. Dat worden sowieso interessante duels. Omdat Schöne natuurlijk geen échte nummer zes is, ziet de gewiekste captain ongetwijfeld zijn kans schoon om regelmatig aan de aandacht van zijn bewaker te ontsnappen. 

https://gyazo.com/95ad8d567b8a04b749bbaf7fbb7a2a38

El Ahmadi kent Ziyech op zijn duimpje
Karim El Ahmadi nam het al talloze keren op tegen Hakim Ziyech, de Ajax-vormgever die hij ook zondag weer treft in De Kuip. De twee internationals van Marokko kennen elkaar van haver tot gort. Mooie uitdaging voor El Ahmadi aan de ketting te leggen en daarmee de angel uit het spel van Ajax te halen. Dit seizoen slaagt de routinier er vrijwel wekelijks in om te regeren op het middenveld. 

IJzersterke defensie
Een heuse off-day tegen Ajax? Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra, Bilal en Kuyt aan banden gelegd? Dit Feyenoord lijkt in staat om dan in ieder geval níet te verliezen. Brad Jones is een revelatie onder de lat en het centrum Eric Botteghin/Jan-Arie van der Heijden staat als een huis. De statistieken spreken voor zich: negen competitieduels, drie tegentreffers. Eén doelpunt kan genoeg zijn. Feyenoord heeft in ieder geval de steun van een kolkende Kuip. 

Zaterdag op VP: waar liggen voor Ajax de kansen in De Kuip? 

Lees ook: Spelersbattle: Feyenoord pakt beslissende punt tegen Ajax op linksbuitenpositie