Onder meer Inter Milaan en PSV waren toen al heel concreet voor hem

"Onder meer Inter Milaan en PSV waren toen al heel concreet voor hem"

22-10-2016 07:32
1

Voor de eerste keer in zijn carrière neemt Jetro Willems het op tegen de club die hem liet debuteren in het profvoetbal. Sparta komt zaterdagavond op bezoek bij PSV. Richard Grootscholten, voormalig hoofd jeugdopleiding van Sparta, maakte de opmars van de Oranje-back van dichtbij mee. 

"We hebben hemel en aarde moeten bewegen om hem in 2010 voor Sparta te behouden. Er waren zoveel invloeden van andere clubs en managers. Onder meer Inter Milaan en PSV waren toen al heel concreet voor hem in de markt, weet ik nog", vertelt Grootscholten zaterdag aan het Eindhovens Dagblad. 

"Ik was vooral blij met de rol die zijn vader daarbij speelde. Een zeer verstandige man die er bij Jetro op bleef aandringen dat hij bij Sparta een contract moest tekenen en later voor het grotere werk moest gaan. Wat ik heb ervaren is dat hij keurige ouders heeft die, als hij al naast zijn schoenen zou gaan lopen, wel zorgen dat hij erin blijft. Ze drongen ook aan op studeren."

In 2011 tekende Willems alsnog bij PSV. Nu, vijf jaar laten, hoopt heel Eindhoven dat de international zijn aflopende contract gaat verlengen. "Destijds bij Sparta zijn alle afspraken netjes nagekomen. Ik ken Jetro als een man van zijn woord, die goed is voor mensen die hem hebben geholpen. Nog altijd is hij vaak bij Sparta en volgens mij is hij daar graag gezien", besluit Grootscholten.