Veltman over Van Basten-vertrek: 'Hij was er wel bij, maar Danny vertelde het'

Veltman over Van Basten-vertrek: 'Hij was er wel bij, maar Danny vertelde het'

24-10-2016 19:32
4

Marco van Basten heeft de spelers van het Nederlands elftal niet verteld over zijn vertrek als assistent-bondscoach. Dat vertelt Ajacied Joël Veltman maandagavond.

Eind september werd duidelijk dat Van Basten zijn baantje bij de KNVB zou verruilen voor een functie bij de FIFA. "Het is heel snel gegaan", zegt Veltmanm speler van Oranje, bij Peptalk. "Via de media hoorden wij dat het zover was. De eerste dag dat we bij elkaar kwamen stapte Danny (Blind, bondscoach, red.) naar voren, zoals altijd bij de lunch. Toen zei hij: dat is er gebeurd en zo gaan we verder."

Het was dus niet Van Basten zelf die het nieuws mededeelde aan de spelersgroep. "Voor Marco was het lastig om te zeggen: ik ga weg, omdat het het eerste moment was dat we samen waren. Hij was er volgens mij wel bij, maar Danny voerde zoals altijd het woord bij de lunch. Hij vertelde wat er was gebeurd en hoe het was gelopen. Ik vond het niet gek dat Danny het woord nam, maar wel dat het uitgelekt is. Tuurlijk, er lekt altijd wel wat uit, maar het viel mij op dat het allemaal zo snel ging", aldus Veltman.