'Feyenoord was een prachtige optie, maar ik had één probleem: Graziano Pellè'

'Feyenoord was een prachtige optie, maar ik had één probleem: Graziano Pellè'

26-10-2016 12:29
11

Samuel Armenteros heeft geen spijt van zijn gewaagde verhuur aan Feyenoord. De concurrentie was drie jaar geleden groot bij de Rotterdammers. Juist zijn grootste concurrent Graziano Pellè heeft de 26-jarige spits uit Zweden geholpen.

Armenteros, die bij Anderlecht niet aan de bak kwam, streek in augustus 2013 op huurbasis neer bij Feyenoord. "Feyenoord was natuurlijk een prachtige optie, maar ik had daar één probleem: Graziano Pellè", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik wist dat de kans klein was dat ik op de enige positie waar ik écht graag wilde spelen terecht zou komen. Hij was de beste voetballer van Nederland." 

De huidige aanvaller van Heracles Almelo genoot van Pellè. "Mensen vergissen zich altijd in hem. Hij wordt nog weleens weggezet als simpele spits, die alleen maar een neusje voor de goal heeft. Maar geloof me: die man heeft écht voetbal-intelligentie. Dan begon hij in de kleedkamer: 'Als hun linksback de bal heeft, dan beweegt hun centrale verdediger zo en zo, dus dan komt er daar en daar ruimte voor ons'. Daar stond ik van te kijken."

De Scandinaviër kwam 24 keer in actie en was 2 keer trefzeker. "Mijn rendement was niet zo hoog, maar ik heb best een aardig jaar gehad bij Feyenoord."