Kuipers: Een groot compliment aan spelers van Feyenoord én Ajax

Kuipers: "Een groot compliment aan spelers van Feyenoord én Ajax"

28-10-2016 12:00
12

Na de bekerfinale van vorig seizoen tussen Feyenoord en FC Utrecht doken er bijzondere beelden op van scheidsrechter Björn Kuipers. De beelden laten zien hoe de leidsman korte metten maakt met protesten van Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin.

"Deze manier van communicatie met spelers komt niet iedere wedstrijd voor", zegt Kuipers bij PAUW. "Dit is een bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht: één van de belangrijkste wedstrijden die deze teams spelen. Er staat veel spanning op. In dit geval was er ook spanning bij Leeuwin. Hij kwam van veertig meter naar mij toe rennen om te vertellen wat hij ervan vond. Toen zei ik al: nu moet je stoppen. Hij bleef doorgaan en toen werd ik wat duidelijker."

Kuipers zegt in de video (onderaan artikel te bekijken) tegen Leeuwin: 'Wil jij ook een kaartje? Move op dan!'. Afgelopen zondag had Kuipers de leiding over de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-1). Die wedstrijd staat meestal garant voor spektakel en gevechten op het scherpst van de snede. Uiteindelijk viel dat mee, zo zegt Kuipers.

"Bij Feyenoord-Ajax van afgelopen zondag had je dit niet gehoord. Er moet één groot compliment worden gegeven aan de spelers van Feyenoord én van Ajax. Ze hebben zich geweldig gedragen. Daardoor werd het een goede wedstrijd en hebben wij de wedstrijd in goede banen kunnen leiden", aldus de scheidsrechter uit Oldenzaal.