'Van zijn salaris kan Twente twee tot drie volwaardige Eredivisie-spelers betalen'

'Van zijn salaris kan Twente twee tot drie volwaardige Eredivisie-spelers betalen'

04-11-2016 08:50
6

FC Twente wil zo spoedig mogelijk afscheid nemen van grootverdieners. Kyle Ebecilio strijkt nog een flink salaris op, terwijl Shadrach Eghan nog op de loonlijst staat. TC/Tubantia weet dat de club bezig is om alle contracten in kaart te brengen.

Vooral met de situatie rond Ebecilio zit de club in de maag. Hij tekende in de gouden jaren bij Twente, is dus grootverdiener, maar kon zich mede door blessures nooit bewijzen in Enschede. 'Bij Twente hopen ze zo snel mogelijk verlost te zijn van zijn contract, want van zijn salaris kan de club twee tot drie volwaardige Eredivisie-spelers betalen', luidt de conclusie van Tubantia.

Ook Eghan is 'een financieel pijnpunt'. Hij staat op de loonlijst, maar kan niet voor Twente spelen, omdat hij geen werkvergunning heeft. Eghan is op zoek naar een club in de Verenigde Staten. Twente wil meer dan een miljoen besparen en is druk bezig alle contractsituaties in kaart te brengen. Naast Ebecilio en Eghan hebben negen andere spelers een aflopend contract. Vijf huurlingen vertrekken waarschijnlijk ook.

Er liggen nog wel de nodige opties op spelers, maar de spelers die willen blijven, moeten inleveren.