Koeman was bang voor megatransfer en graaft: 'Had moeten schoppen'

Koeman was bang voor megatransfer en graaft: 'Had moeten schoppen'

05-11-2016 08:49
2

Ronald Koeman is dolblij dat Romelu Lukaku afgelopen zomer bij Everton bleef. De Belgische spits maakt de voetballer weer los in Koeman, die verwacht dat Lukaku misschien nog wel langer blijft.

"Lukaku is een grote spits, die altijd interesse zal wekken van grote clubs en grotere clubs dan Everton, maar die jongen is 23 en heeft de juiste keuze gemaakt door te blijven", aldus Koeman in de Engelse pers. "Hij kan en moet nog groeien. Dat is goed voor hem en voor ons, want het is heel lastig om een waardige vervanger voor hem te halen. Misschien is het wel onmogelijk. Ja, ik was wel een beetje bang dat we hem zouden kwijtraken."

Wedden

Meer odds

"Aan Bayern München, Juventus, Real Madrid of Barcelona? Hij blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen bij ons", verzekert Koeman. In zijn tijd als speler was hij Lukaku niet graag tegengekomen. "Ik had hem moeten schoppen of - beter gezegd - proberen hem te schoppen", lachte Koeman. "Het zou lastig voor mij zijn geweest, want ik was geen goede verdediger, ik was niet snel."