Zesde nederlaag op rij voor Excelsior na pegels van Ayoub en Barazite

06-11-2016 14:21
2

FC Utrecht heeft Excelsior zondagmiddag de zesde opeenvolgende competitienederlaag bezorgd. In stadion Galgenwaard werd het 2-1 voor de thuisploeg, dankzij treffer van Yassin Ayoub en Nacer Barazite na rust.

In de eerste helft van de ontmoeting in Utrecht was het vooral Utrecht dat de klok sloeg. Een kopbal van Richairo Zivkovic ging naast en een schot van rechtsback Giovanni Troupée werd gekeerd door Excelsior-doelman Tom Muyters.

Kort na de pauze was het wél raak voor de thuisploeg. Ayoub scoorde met een heerlijke knal van afstand. Niet veel werd het zelfs 2-0. Ditmaal was het Barazite die een poging besloot te wagen van afstand. Ook zijn inzet belandde achter Muyters. In de slotfase zette Excelsior aan. Met zijn eerste balcontact tekende invaller Stanley Elbers voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Excelsior heeft nu zes nederlagen op rij geleden in de Eredivisie. Het gat met hekkensluiter Go Ahead Eagles - dat later op de dag nog tegen Feyenoord speelt - is slechts twee punten. Utrecht klimt door de overwinning naar plek zeven.