Blind-belletje naar Kuwas zorgt voor verbazing: Vergeet je spelers in buitenland

Blind-belletje naar Kuwas zorgt voor verbazing: "Vergeet je spelers in buitenland"

07-11-2016 14:57
20

Bondscoach Danny Blind heeft met Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas gebeld om hem te vertellen dat hij in beeld is bij het Nederlands elftal. Opmerkelijk, vinden FOX Sports-analisten Arnold Bruggink en Kenneth Perez.

"Die jongen is een prima aankoop van Heracles, maar het gaat het erom dat we op spelers van Heracles gaan letten die in Oranje moeten", zegt Bruggink in gesprek met FOX Sports. "Volgens mij vergeet je dan heel veel andere spelers in het buitenland."

Perez wil niet te hard zijn voor Kuwas, maar heeft wel een vermoeden waarom Blind hem gebeld heeft. "Het is nu lullig voor Kuwas, net alsof hij er helemaal niets van kan. Alleen is het best bijzonder dat een speler van Heracles in beeld is bij het Nederlands elftal. Ik vind het al bijzonder als een speler van FC Utrecht, van dat niveau, in beeld is bij Oranje. Maar het kan ook zijn dat Blind het expres doet om te laten zien met wat voor materiaal hij het moet doen", aldus Perez. Kuwas speelt deze week oefeninterlands met Curaçao, maar mag nog voor Oranje uitkomen zolang hij geen officieel duel speelt.