PSV hanteert nieuw beleid: Dat is de reden dat een overgang wel eens misloopt

PSV hanteert nieuw beleid: "Dat is de reden dat een overgang wel eens misloopt"

09-11-2016 16:09
7

De huidige situatie met de in de zomer gehaalde Thomas Deng onderstreept het beleid van PSV om buitenlandse talenten niet meer direct te halen, maar eerst een jaartje te huren. Volgens hoofd jeugdopleidingen Art Langeler is er bewust voor die strategie gekozen.

Deng wordt dit seizoen van Melbourne Victory gehuurd, maar het negentienjarige talent uit Australië kan zijn draai in Eindhoven niet vinden en kwam slechts één minuut in actie voor Jong PSV. De Eindhovenaren gingen eerder de boot in met het aantrekken van Aleksandar Boljevic, Boris Cmiljanic, Andjelo Rudovic en Andrija Lukovic en willen niet opnieuw zulke missers begaan. Daarom wordt een talent dat van ver weg komt eerst een jaar gehuurd, en dan eventueel pas aangetrokken.

"Dat is ook de reden dat een overgang wel eens misloopt, als wij geïnteresseerd zijn in een speler en per se eerst willen huren. Exceptionele talenten trekken we wel aan", legt Langeler uit in het Eindhovens Dagblad. "We hebben in het verleden leergeld betaald."