'United zet prijskaart op hoofd van speler van het jaar: 60 miljoen euro'

'United zet prijskaart op hoofd van speler van het jaar: 60 miljoen euro'

14-11-2016 16:34
6

David de Gea is sinds 2011 eerste keeper van Manchester United, en kan op veel bewondering rekenen in de Engelse industriestad en daarbuiten. De Spanjaard was een aantal keer dicht bij een transfer, maar mede dankzij zijn duizelingwekkende afkoopsom bleef hij bij de Mancunians. Die afkoopsom maakt Marca nu bekend. 

De Gea was in 2015 dichtbij een transfer naar Real Madrid, maar door een kapotte faxmachine was het papierwerk voor de deal niet op tijd in orde en moest de Spanjaard in Manchester blijven. In september van dat jaar tekende de doelman een nieuw contract bij de Mancunians en Marca maakt nu de transfersom bekend: 60 miljoen euro. Niet geheel toevallig heeft de zaakwaarnemer van De Gea, Jorge Mendes, een goede band met de Spaanse krant. 

De Gea ligt nu nog vast tot medio 2019 bij The Red Devils en heeft een optie voor nog een seizoen. De 26-jarige goalie werd de afgelopen drie seizoenen verkozen tot speler van het jaar van zijn club. Mocht een club bereid zijn om de volledige afkoopsom voor De Gea te betalen, zou hij de duurste keeper alle tijden worden. Afgelopen zomer was hij opnieuw dichtbij een transfer naar Real Madrid, maar de José Mourinho overtuigde hem in Manchester te blijven.