Smaakmaker Assaidi aast na topdeal en bakken geld op terugkeer: 'Zit in hoofd'

Smaakmaker Assaidi aast na topdeal en bakken geld op terugkeer: 'Zit in hoofd'

15-11-2016 09:31
16

Oussama Assaidi was één van de grootste talenten van de Eredivisie, maar zijn loopbaan heeft een aparte draai gekregen. De aanvaller die in het verleden onder meer voor Liverpool, sc Heerenveen en De Graafschap speelde is nu clubloos.

De 28-jarige buitenspeler heeft echter wel zijn pensioen veiliggesteld door in het Midden-Oosten bij Al Ahli te gaan spelen. "Ik had zelf ook nooit verwacht dat ik zou kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten, maar als die aanbieding eenmaal voor je ligt en je kunt een aantal dingen veiligstellen, dan is het verdomd lastig nee te zeggen", aldus de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

"Ik hoor anderen zeggen dat ze naar het Midden-Oosten gaan voor het sportieve, maar wie gelooft dat?", vraagt Assaidi zich af. Nu wacht hij op een nieuw avontuur. "In Dubai heb ik ook altijd voor mezelf getraind, vaak twee keer per dag. Ik zat iedere dag in het krachthonk. Nu train ik met een personal coach. In mijn hoofd ben ik bezig gebleven met een terugkeer in de top. (…) De sportieve ambitie is altijd gebleven. Geld is nu niet het belangrijkste."