De 5 Feyenoord-vertrekkers: spits speelt maar scoort niet in Eredivisie

De 5 Feyenoord-vertrekkers: spits speelt maar scoort niet in Eredivisie

16-11-2016 11:00
3

Hoe gaat het met de spelers die afgelopen zomer de Nederlandse top-drie clubs verlieten om elders hun geluk te zoeken? Is hun transfer goed uitgepakt, of zitten ze vaker op de bank dan hen lief is? Nadat eerder PSV en Ajax voorbijgekomen zijn, is het nu aan de beurt aan de spelers die Feyenoord afgelopen zomer achter zich lieten.

Opvallend aan het lijstje van Feyenoord is dat er zo weinig vertrekkers zijn in vergelijking met PSV en vooral Ajax. Dat was misschien nog wel de grootste transferoverwinning van de Rotterdammers afgelopen zomer: het behouden van de belangrijkste spelers. Desalniettemin zijn de situaties van Anass Achahbar en Jari Schuurman sinds hun Feyenoord-vertrek zorgwekkend.

Lees ook: De 8 zomerse vertrekkers van PSV: Maher in de problemen, twee succesverhalen

Vertrokken

Anass Achahbar (PEC Zwolle)
In periodes was Achahbar opeens belangrijk voor Feyenoord, maar die periodes waren te schaars voor de spits en dus besloot hij afgelopen zomer om het elders in de Eredivisie te proberen. PEC Zwolle werd de club waar hij wel wekelijks aan spelen toe kon komen en dat komt hij ook, maar na twaalf wedstrijden heeft Achahbar nog altijd niet het net weten te vinden voor zijn nieuwe werkgever. Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Roda JC leverde hem dat een plek op de bank op.

Kamil Miazek (Chojniczanka)
Miazek kwam er na vier seizoenen Feyenoord achter dat een doorbraak in Rotterdam moeilijk werd en dus besloot de doelman zijn biezen te pakken en het in zijn thuisland Polen te proberen. Hij verkaste naar tweededivisionist Chojniczanka, waar hij in de eerste vier duels negen goals incasseerde en sindsdien niet meer onder de lat stond door de aanwezigheid van Lukasz Budzilek.



Stef Gronsveld (FC Emmen)
Gronsveld maakte zijn debuut voor Feyenoord nooit maar stond lang bekend als een grote belofte, ware het niet dat (hamstring)blessureleed hem constant achtervolgde. Ook bij FC Emmen. Nauwelijks begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij de Jupiler League-club, raakte de middenvelder zwaar geblesseerd aan de heup waardoor in augustus al bleek dat hij dit kalenderjaar niet meer in actie gaat komen.

Lees ook: De 13 Ajax-vertrekkers: Boilesen lacht niet het laatst, Muric naar Italië voor de bank

Verhuurd
Jari Schuurman (Willem II)
Schuurman behoorde met enige regelmaat tot de selectie van Feyenoord maar besloot dat het beter was om zich elders in de Eredivisie met meer speeltijd sneller te ontwikkelen. Willem II werd zijn keuze, maar dat blijkt geen gelukkige te zijn. De middenvelder zit vaker op de bank dat hij speelt en kwam in drie invalbeurten tot nu toe tot slechts 43 speelminuten, niet waar hij op gehoopt had.



Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Ook Verdonk wilde elders meer aan spelen toekomen en hij heeft daar tot nu toe meer succes in. Bij PEC Zwolle, de club waar ook Achahbar nu speelt, stond hij al tien duels in de basis en mocht hij een elfde invallen. Verdonk behoort tot de vaste kern van de ploeg van coach Ron Jans en is aan het opdoen waar hij naar zocht: Eredivisie-ervaring.

Lees ook hoe het met de vertrekkers gaat van:
PSV
Ajax