'Twee clubs afgereisd naar Eindhoven: 'nieuwe Moisander' staat op de lijst'

'Twee clubs afgereisd naar Eindhoven: 'nieuwe Moisander' staat op de lijst'

25-11-2016 08:29

Dario Van den Buijs is opgevallen in zijn vaderland België. Hij maakt furore bij FC Eindhoven en is een sterkhouder in de defensie van de Brabanders. Zijn prestaties hebben ervoor gezorgd dat Zulte Waregem en KV Mechelen interesse hebben.

Volgens Het Laatste Nieuws volgen de twee clubs de prestaties van Van den Buijs op de voet. De 21-jarige verdediger werd opgeleid bij Club Brugge, maar vertrok in 2015 naar Nederland. Bij Eindhoven tekende hij destijds een driejarig contract. In dit seizoen heeft de verdediger al twaalf competitieduels voor Eindhoven gespeeld en tweemaal gescoord.

Van den Buijs is een linksvoetige, centrale verdediger en is de zoon van Stan Van den Buijs, die momenteel actief is als assistent van Club Brugge. Dario staat al een tijdje te boek als groot talent, maar voorlopig loopt hij nog rond in de Jupiler League. Hij werd al vergeleken met Niklas Moisander, die in het verleden bij PEC Zwolle in de Jupiler League speelde, en via onder meer Ajax een transfer naar het buitenland afdwong.