Update: 'Barcelona bekijkt niet alleen Van de Beek maar nog drie jonge Ajacieden'

Update: 'Barcelona bekijkt niet alleen Van de Beek maar nog drie jonge Ajacieden'

26-11-2016 10:13
13

Ajacieden blijven belangstelling wekken bij FC Barcelona. Naast Riechedly Bazoer en Davinson Sanchez is Donny van de Beek ook in de picture bij de Catalanen.

De naam viel in de zomer al eens bij Barça. Een half jaar later brengt El Mundo Deportivo de negentienjarige middenvelder van Ajax opnieuw in verband met de Blaugranas. Scouts van de kampioen van Spanje hebben de jeugdinternational donderdag in het Europa League-duel met Panathinaikos aan het werk gezien.

Van de Beek heeft ongetwijfeld indruk gemaakt op de spionnen van Barcelona. Hij speelde goed. Niet voor niets kreeg hij een plekje in UEFA's Team van de Week. In Spanje zien ze Van de Beek als complete middenvelder, die tactisch intelligent is en het talent heeft om de beslissende pass te geven en iemand in stelling te brengen.

Bij Ajax moet Van de Beek dit seizoen een pas op de plaats maken. Normaliter zit hij op de reservebank, omdat Peter Bosz de voorkeur geeft aan anderen. Van de Beek heeft bij Ajax een contract tot medio 2020.

Update 10.13 uur: El Mundo Deportivo meldt na het bericht over het scouten door FC Barcelona van Donny van de Beek dat er donderdag tegen Panathinaikos nog meer jongelingen werden bekeken door de grootmacht. Ook Ajacieden Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt staan op het lijstje van Barcelona. Dat brengt het totaal op zes: naast dat drietal worden ook Van de Beek, Davinson Sanchez en Riechedly Bazoer begeerd door Barcelona.

Lees ook: 'Ajax-duo maakt grote indruk op Barcelona-scouts: positieve noten in verslagen'