Overmars waarschuwde aantal spelers: Hoopten nog voor deadline te verkopen

Overmars waarschuwde aantal spelers: "Hoopten nog voor deadline te verkopen"

26-11-2016 10:30
34

Ajax-trainer Peter Bosz heeft dit seizoen door de grote concurrentiestrijd te maken met veel ontevreden spelers. Het stoort directeur voetbalzaken Marc Overmars niet dat spelers als Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer in de winterstop krijgen wat ze willen: een transfer.

"Wij waren eveneens machtig als spelers. Als wij weg wilden, gebeurde dat linksom of rechtsom ook. In het geval van de ontevreden spelers zullen we de oplossing zoeken", zegt Overmars in De Telegraaf. "Er moet ruimte komen. En dat zal ook wel gebeuren. Overigens hebben we bij een aantal jongens van tevoren al aangeven dat het dit jaar lastig voor ze zou kunnen worden. We hadden gehoopt voor de transferdeadline nog iemand te verkopen."

Ook spelers als Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Anwar El Ghazi dreigen snel te vertrekken. "Misschien moeten we ervan af dat een speler op zijn negentiende moet doorbreken en een vaste basisplaats moet krijgen. Waarom niet op zijn 21e? Ajax blijft in mijn ogen de club voor talenten. Richairo Zivkovic bijvoorbeeld, heb ik nog niet afgeschreven. En met een aantal spelers die je in je vraag noemt, denk ik ook dat het nog goed komt bij Ajax", aldus Overmars.

Over zijn eigen transferbeleid is de directeur voetbalzaken lang niet tevreden. De zoektocht naar ervaring, dit seizoen met Heiko Westermann, verloopt al jaren stroef. "Natuurlijk kijk ik naar mezelf en vraag ik me af: hoe kan ik dat beter doen? Met name de oudere, ervaren jongens waren de laatste tijd geen succes. Dat is leergeld dat ik betaal. En bij Ajax ligt alles onder een vergrootglas. Bij een andere club vertrokken vier buitenlandse spelers die de verwachtingen niet hadden waargemaakt en daar las ik dan twee regels over."