'City wil Nederlander binnenhalen als stand-in voor Kompany'

'City wil Nederlander binnenhalen als stand-in voor Kompany'

27-11-2016 08:59
9

Virgil van Dijk is bezig aan een sterk seizoen in de Premier League. De centrale verdediger van Southampton staat dan ook op het lijstje van verschillende Engelse topclubs.

Met name Manchester City wil de Nederlander graag toevoegen aan de selectie, zo schrijft The Daily Star. Manager Pep Guardiola moet het dit seizoen veel stellen zonder Vincent Kompany. De Belg, normaal gesproken de rots in de branding voor City, kampt veelvuldig met blessures. Derhalve kijkt de club uit Manchester om zich heen in de hoop een goede stand-in te vinden voor Kompany. Van Dijk lijkt vooralsnog topfavoriet. De voormalig verdediger van FC Groningen moet zo'n 35 miljoen euro kosten.

Er zijn echter meer kapers op de kust: eerder werd al bekend dat ook Liverpool en Manchester United gecharmeerd zijn van de 25-jarige Nederlander. Jürgen Klopp, manager van Liverpool, zou zelfs bereid zijn om bijna 50 miljoen euro neer te tellen voor Van Dijk. De speler van Southampton kwam in 2015 over van Celtic en ontwikkelt zich stormachtig bij de Saints. Zo maakte hij vorige week diepe indruk in Engeland met een supertackle.