'Ajax dreigt Sánchez na uitstekende start al te verliezen aan Barcelona'

'Ajax dreigt Sánchez na uitstekende start al te verliezen aan Barcelona'

29-11-2016 19:55
29

Ajax dreigt Davinson Sánchez na amper een seizoen in Amsterdamse dienst al kwijt te raken. FC Barcelona heeft de twintigjarige verdediger bovenaan het verlanglijstje gezet.

Dat meldt Sport. De Catalaanse krant schrijft dinsdag Barça een grote voorjaarsschoonmaak heeft gepland voor de verdediging en de komst van Sánchez past perfect in die plannen. De Colombiaan moet meer body geven aan het centrum van de defensie, mede door het feit dat spelers als Gerard Piqué en Javier Mascherano niet bezig zijn aan hun beste seizoen.

Wedden

Meer odds

Sánchez is in zijn eerste halfjaar bij Ajax in rap tempo uitgegroeid tot een vaste waarde. Samen met Nick Viergever vormt hij een hecht duo, dat dit seizoen elf doelpunten tegen kreeg in veertien competitiewedstrijden. De verdediger scoorde bovendien al drie keer.

Het is niet de eerste keer dat de naam van Sánchez rondzingt bij Barcelona, dat in de zomer ook al concrete belangstelling had. De hoofdrolspeler koos toen echter voor een transfer naar Ajax. In Amsterdam zag hij meer perspectief. Hij kostte vijf miljoen euro, maar Ajax kan inmiddels een veelvoud van dat bedrag vragen.

Sport meldt dat Barça gebruik hoopt te maken van de goede betrekkingen met Ajax. In de zomer verruilde Jasper Cillessen de Arena nog voor Camp Nou.