'Slecht nieuws voor Heerenveen: ook Man United meldt zich voor aanvaller'

'Slecht nieuws voor Heerenveen: ook Man United meldt zich voor aanvaller'

30-11-2016 17:52
7

SC Heerenveen krijgt pittige concurrentie in de strijd om Doran Rotariu. Volgens het Roemeense medium ProSport azen minimaal drie clubs uit de Premier League op de handtekening van de vleugelaanvaller. Manchester United is er daar één van. 

Al in december 2013 schreven Roemeense kranten over belangstelling uit Manchester voor Rotariu. De buitenspeler heeft zich afgelopen jaar sterk ontwikkeld en is inmiddels ook international van zijn vaderland. Dinamo Boekarest, de werkgever van Rotariu, heeft zich er inmiddels bij neergelegd dat de linkspoot niet meer te houden is. Afgelopen week werd bekend dat Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, in januari naar Boekarest vertrekt om met Dinamo te onderhandelen over Rotariu. 

De aanvaller heeft een prijskaartje van ongeveer drie miljoen euro. Een gigantisch bedrag voor de Friezen, die waarschijnlijk kansloos zijn als ook Manchester United zich in de strijd mengt. Volgens ProSport zijn ook Leicester City en Crystal Palace in de markt voor Rotariu. "Doran gaat Dinamo zeker verlaten in januari", laat een bron weten aan de krant. 

Lees ook: 'Heerenveen-doelwit heeft prijskaartje van drie miljoen euro'