Update: Rechtszaak ADO tegen 'wanbetaler' Wang op 28 december

Update: Rechtszaak ADO tegen 'wanbetaler' Wang op 28 december

01-12-2016 19:02
15

ADO Den Haag heeft eigenaar Hui Wang voor de rechter gesleept. Als de club van de grootaandeelhouder af wil, is dit hun kans. Advocaat Harro Knijff houdt zich nog even op de vlakte en durft niets te voorspellen.

Wang komt zijn betalingsafspraken niet na, waardoor de club in de financiële problemen is gekomen. De club ziet geen andere uitweg dan United Vansen, het bedrijf van Wang, voor de rechter te slepen. "De afloop valt niet te voorspellen, maar dit kort geding zal linksom of rechtsom voor een doorbraak zorgen", vertelt Knijff in het Algemeen Dagblad

Als de kortgedingrechter de vordering aan ADO toewijst, zijn er twee mogelijkheden. "Of UVS (United Vansen, red.) betaalt en dan zijn de problemen voorlopig weer even uit de wereld. Of UVS betaalt niet. In dat geval zal ADO zijn vordering elders moeten zien te verhalen op UVS. Bijvoorbeeld door de aandelen in de N.V. ADO Den Haag executoriaal te doen verkopen", zegt Knijff.

Dat zou betekenen dat Wang al zijn aandelen kwijt is en dan is het nog maar de vraag wat hij overhoudt van de 9,9 miljoen euro die hij er begin vorig jaar voor heeft betaald. De waarde wordt bij een openbare verkoop bepaald door de markt. Dat zou betekenen dat ADO ook voor slechts één euro verkocht kan worden. Maar die kans is volgens Knijff klein. "De kans dat Wang het zo ver laat komen, is niet erg groot."

Update 19.02 uur: De rechtszaak van ADO tegen grootaandeelhouder Wang Hui gaat door. De dagvaarding is donderdag gearriveerd bij de rechtbank, weet Omroep West. De zitting is op 28 december om 11.00 uur. ADO wil de Chinese zakenman op deze manier dwingen om met een bedrag van zo'n drie miljoen euro over de brug te komen.