Supporters sceptisch over Feyenoord-plannen: 'Gaan we over PSV en Ajax heen?'

Supporters sceptisch over Feyenoord-plannen: 'Gaan we over PSV en Ajax heen?'

01-12-2016 16:05
32

De officiële supportersvereniging van Feyenoord is vooralsnog sceptisch over de nieuwe stadionplannen van de Rotterdamse club. Feyenoord presenteerde deze week 'Feyenoord City', een nieuw stadion dat plaats biedt aan 63.000 supporters dat in 2022 klaar moet zijn. 

"Het gaat ons om drie dingen: gaat het spelersbudget omhoog en gaan we daarmee over Ajax en PSV heen? Hoe wordt de beleving en de sfeer tijdens wedstrijden in het nieuwe stadion? Blijft de club financieel gezond? Daar hebben we nog geen directe antwoorden op gekregen. We willen alleen het beste voor de club", vertelt Wim van Merkensteijn - voorzitter van de supportersvereniging - deze week aan RTV Rijnmond. 

De oude Kuip gaat op de schop. Er komt in de Rotterdamse voetbaltempel onder meer een atletiekbaan, is de bedoeling. "Daar ben ik sceptisch over. Er moet veel geïnvesteerd worden, maar het is de vraag wat het oplevert", aldus Van Merkensteijn. "Als de volgende stap niet gemaakt wordt en je krijgt een terugval, dan heb je een groter probleem."

Lees ook: Feyenoord City: zó gaat het nieuwe Rotterdamse voetbalbolwerk eruitzien