Wang en United Vansen halen nog een keer uit: 'Gebrek aan initiatief en visie'

Wang en United Vansen halen nog een keer uit: 'Gebrek aan initiatief en visie'

01-12-2016 23:30
23

De vete tussen Hui Wang en United Vansen enerzijds en ADO Den Haag anderzijds houdt aan. In een persverklaring neemt de eigenaar afstand van de berichten dat hij een 'Chinees handelshuis' probeert te maken van de club.

Terry Wang, de zoon van, erkent dat United Vansen enkele 'zakelijke strategieën' had toen het ADO overnam, meldt Voetbal International. Zo wilde het bedrijf twee Chinese spelers mee laten trainen om ze op een hoger niveau ervaring op te laten doen. Ook de eredivisionist zou hier uit commercieel oogpunt echter van geprofiteerd hebben, meent Wang junior.

Als voorbeeld wordt de transfer aangehaald van Yuning Zhang, die momenteel bij Vitesse speelt. "Als ADO zijn zaken goed op orde zou hebben gehad, zou een dergelijk project vorig jaar al kunnen zijn gestart. De opbrengsten waren dan nu al in de jaarcijfers terug te vinden. Waarom het management van ADO dergelijke winstgevende projecten voortdurend heeft geblokkeerd, kunnen we met geen mogelijkheid begrijpen", zegt Terry Wang in de verklaring.

Ook het plan om een Chinese speler naar Den Haag te halen en zijn ontwikkeling door een Chinees televisiestation te laten volgen, werd afgeschoten door ADO. "Door de transfer van deze Chinese speler tegen te houden, heeft ADO veel geld verloren. De vraag is opnieuw wie hiervoor verantwoordelijk is."

"Mogen wij ons zo langzamerhand afvragen of het managementteam van de club wel capabel is?", vervolgt Wang. "Door het gebrek aan initiatief en visie is het management van ADO er de oorzaak van dat de afgelopen twee jaar United Vansen een aantal zakelijke doelen niet heeft kunnen verwezenlijken en ADO daardoor veel geld is misgelopen."