Shirt van Ajax werkt als rode lap voor 'Feyenoorder': 'Nog net iets dieper'

Shirt van Ajax werkt als rode lap voor 'Feyenoorder': 'Nog net iets dieper'

02-12-2016 07:43
25

Omar El Baad speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Feyenoord. Het shirt van Ajax werkt als een rode lap voor de speler die nu bij SC Cambuur voetbalt. Op vrijdagavond wacht een pikante wedstrijd, want dan speelt Cambuur tegen Jong Ajax.

"Bij mij zit de wil om van ze te winnen nog net iets dieper", verzekert El Baad tegenover Leeuwarder Courant als hij over het treffen praat. De verdediger kreeg anderhalf jaar geleden geen contract bij Feyenoord en dwong een deal met Cambuur af. "Natuurlijk wil je als je daar wordt opgeleid ook in De Kuip spelen, maar er zijn ook andere wegen die naar de top leiden."

Wedden

Meer odds

Ook bij Cambuur moest de jongeling knokken voor zijn plek. Aanvankelijk was dat vooral bij de beloften. De afgelopen maanden verscheen hij steeds vaker in de basis en ook de komende weken kan El Baad rekenen op een plek bij de eerste elf. "Ik vind het een eer als ze voor mij kiezen." Robbert Schilder en Marvin Peersman helpen hem. "Zij nemen me op sleeptouw en dan word je vanzelf brutaler. Een ervaren man als Schilder is heel belangrijk voor mijn ontwikkeling."