Wedergeboorte Rotterdamse derby: 'Doet pijn als je ze tegen Excelsior ziet'

Wedergeboorte Rotterdamse derby: 'Doet pijn als je ze tegen Excelsior ziet'

02-12-2016 07:45
5

Na zes jaar is de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta terug van weggeweest. Volgens John de Wolf, die voor beide clubs actief was, leeft het treffen net iets meer bij de Kasteelheren.

"Hier heeft iedereen op zitten wachten in Rotterdam, vooral Sparta", laat De Wolf weten in De Telegraaf. "Want het doet pijn als je Feyenoord tegen Excelsior ziet spelen en zelf in de Jupiler League zit. Dít zijn de speciale wedstrijden."

"Voor Sparta was het altijd het duel tegen de grote broer uit Zuid, het grote Feyenoord", vult oud-doelman Ed de Goey aan. Hij kreeg in 1990 heel de Wijk Spangen over zich heen, toen hij de overstap maakte naar De Kuip. "Dat vonden de supporters verschrikkelijk", herinnert De Goey zich. "Dat was echt not done. Natuurlijk wordt het dan even dreigend naar jou toe. Dat gebeurt en dat weet je."

Sparta was in die tijd evenwel nog een grote club in Nederland. De Goey denkt dat het tegenwoordig makkelijker getolereerd wordt. "Maar blijft Sparta ook de komende vijf jaar in de Eredivisie, dan zal dat sentiment weer veel meer naar boven komen."