'Ik was van de lichting De Vrij en Martins Indi, die zijn al vertrokken'

'Ik was van de lichting De Vrij en Martins Indi, die zijn al vertrokken'

02-12-2016 08:19
1

Voor Roy Kortsmit heeft de derby tegen Feyenoord van zondag een speciaal tintje. De 24-jarige doelman van Sparta speelde zeven jaar in de jeugd op Varkenoord.

"Sowieso is het hartstikke gaaf om in De Kuip te spelen en ook speciaal gezien mijn eigen verleden. En ik neem aan dat er veel familie en vrienden van me op de tribune zullen zitten", zegt Kortsmit tegen Voetbal International. Voormalig ploeggenoten treft hij niet. "Ik was van de lichting Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Die zijn al vertrokken, die hebben het goed gedaan."

Na teleurstellende optredens tegen Excelsior en Roda JC stapt Sparta weer een keer als underdog het veld op. "Misschien is de wedstrijd wel te vergelijken met PSV-uit (1-0). Daar speelden we vrijuit en heel goed in de eerste twintig minuten. Als we lang de nul kunnen houden en we kunnen er zelf ook voetballend uitkomen dan weet je het nooit. Feyenoord-uit is gewoon een mooie wedstrijd."

"Zonde dat je uit de duels met Excelsior en Roda JC maar één punt haalt, daardoor blijf je bij die grote groep ploegen staan die naar beneden kijkt", vervolgt Kortsmit. "Wij staan aan de bovenkant van die groep en maken ons geen zorgen, maar we hadden het onszelf veel makkelijker kunnen maken. We staan er gewoon goed op en doen het keurig na de promotie."