Van FC Utrecht naar NEC: Bij een aantal dingen werd ik niet meer betrokken

Van FC Utrecht naar NEC: "Bij een aantal dingen werd ik niet meer betrokken"

02-12-2016 11:59

NEC heeft sinds twee weken Edwin de Kruijff (46) als nieuwe technisch manager in huis. Eind vorig jaar stapte hij in een vergelijkbare functie op bij FC Utrecht. Waarom?

"Dat had te maken met de nieuwe structuur", legt De Kruijff uit in het Algemeen Dagblad. "Erik ten Hag werd hoofdtrainer en technisch manager. Ik moest verantwoording afleggen aan hem en bij een aantal dingen werd ik niet meer betrokken. Dat voelde voor mij niet goed."

Toen NEC bij hem aanklopte, gaf het 'hele plaatje' hem een goed gevoel. "Ik ga over de opleiding, het medische gedeelte, de scouting plus het eerste elftal. Ik denk dat er aan NEC veel eer te behalen valt. Zo lopen er behoorlijk wat contracten af komende zomer."

De Kruijff vervolgt: " Ik heb het voetbal inmiddels van alle kanten meegemaakt en een netwerk opgebouwd. Dat maakt dat ik van waarde kan zijn. Zeker bij NEC, dat net als FC Utrecht een volksclub is. Mede daarom ben ik enthousiast over NEC. Ik houd van volksclubs. Of dat nou Utrecht, Feyenoord, Liverpool, NEC of Go Ahead Eagles is. Dat heeft met emoties te maken. Ik ben zelf ook een emotioneel mens."