In het kort: Atlético laat het liggen na El Clásico, Oude Dame swingt

In het kort: Atlético laat het liggen na El Clásico, Oude Dame swingt

03-12-2016 23:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético laat het liggen
Atlético Madrid heeft nagelaten om in te lopen op Real Madrid én Barcelona. De Madrilenen wisten voor het duel met Espanyol dat El Clásico in een remise was geëindigd, maar kwamen zelf vervolgens niet verder dan 0-0 tegen Espanyol. Daardoor blijft de achterstand op Real negen punten en die op Barcelona drie punten.

Oude Dame swingt
Juventus heeft zaterdagavond een eenvoudige thuisoverwinning geboekt op Atalanta Bergamo. De Oude Dame stond bij rust al met 2-0 voor dankzij goals van Alex Sandro en Daniele Rugani. Vooral de treffer van Sandro was beeldschoon. Mario Mandzukic maakte er na rust 3-0 van, voordat Remo Freuler de eer namens Atalanta redde.

Leipzig gaat maar door
RB Leipzig blijft indruk maken in de Bundesliga. De koploper van de Bundesliga sloeg zaterdag ook Schalke 04, dat de laatste vijf duels had gewonnen, van zich af. In de eerste minuut kreeg Leipzig een makkelijk gegeven strafschop, die door Bastian Dankert werd benut. Sead Kolisinac maakte nog gelijk namens Schalke, maar een van richting veranderde vrije trap van Emil Forsberg zorgde voor de winnende Leipzig-treffer. Leipzig staat daardoor weer drie punten voor op Bayern, dat vrijdag al wist te winnen.

Pak slaag PSG
Paris Saint-Germain is zaterdag tegen een flink pak slaag aangelopen. De Parijzenaren verloren met 3-0 bij Montpellier. Paul Lasne, Ellyes Skhiri en Ryad Boudebouz maakten de treffers voor de nummer tien van de Ligue 1. PSG staat nu één punt achter koploper OG Nice, dat nog wel een wedstrijd te goed heeft. 

Nederlanders gelijk in derby
Fenerbahçe kende een matige generale voor de Europa League-clash met Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat speelde de derby van Istanbul tegen Besiktas gelijk (0-0). Robin van Persie speelde negentig minuten mee. Jeremain Lens viel een kwartier voor tijd in, Gregory van der Wiel zat het hele duel op de bank. Het verschil tussen de nummer twee Fener en nummer drie Besiktas blijft hierdoor vier punten.

Rostov met vertrouwen naar PSV
FK Rostov reist met vertrouwen af naar de cruciale Champions League-wedstrijd tegen PSV. De Russen speelden zaterdag de topper tegen Zenit Sint-Petersburg met 0-0 gelijk. Met dat resultaat zou de Russische ploeg dinsdag in Eindhoven ook tevreden zijn. Zenit raakt door de remise verder op achterstand bij koploper Spartak Moskou. Rostov staat zesde.