Update: Streppel rekent in 2016 sowieso niet meer op verdedediger

Update: Streppel rekent in 2016 sowieso niet meer op verdedediger

04-12-2016 09:48
3

SC Heerenveen moet het waarschijnlijk de rest van het jaar doen zonder Jerry St. Juste. De verdediger liep zaterdag tegen Go Ahead een ogenschijnlijk zware enkelblessure op.

Trainer Jurgen Streppel denkt dat het een serieuze blessure is. "Die zijn we wel een tijdje kwijt", zei hij na afloop voor de camera van FOX Sports. "Zijn enkel is dik. Zijn enkelbanden zijn gescheurd of ingescheurd. We hopen dat het meevalt. We gaan het zondag zien."

Zeker is dat Heerenveen de komende weken een heel goede speler gaat missen. "Wij zijn ontzettend blij met hem. Hij kan fouten van anderen corrigeren. Dat is lekker als je zo'n speler erbij hebt. We zullen hem missen. Al waren de jongens die invielen vandaag eager om het te laten zien."

De blessure van St. Juste was een smet op een verder prima avond voor Heerenveen, dat met 1-3 won bij Go Ahead Eagles. "We hadden het veel eerder moeten beslissen. Maar laten we tevreden zijn met de overwinning."

Update 09.48 uur: Streppel gaat er niet vanuit dat St. Juste in 2016 nog in actie komt voor Heerenveen. Dat heeft hij tegen de Leeuwarder Courant gezegd. De Friese formatie speelt dit kalenderjaar nog twee competitiewedstrijden: tegen Excelsior en Willem II. Zondag zal blijken wat de exacte ernst is van de blessure van de jonge verdediger, die onlangs nog gelinkt werd aan een winterse transfer naar Hamburger SV.