'Manchester United is erg geïnteresseerd, maar 20 miljoen is te veel'

'Manchester United is erg geïnteresseerd, maar 20 miljoen is te veel'

04-12-2016 10:48
5

Het is tegenwoordig moeilijk om een ploeg te bedenken die Leon Bailey nog niet heeft gescout. De Jamaicaan van Racing Genk is een hype in Europa. Toch is twintig miljoen euro voorlopig te veel voor Bailey, toch volgens  spelersmakelaar Ronnie Rosenthal.

Rosenthal, een ex-speler van Club Brugge, is nu een internationale spelersmakelaar die voornamelijk in Engeland werkt. Hij gelooft niet dat Bailey nu al zo veel geld zal kunnen opbrengen. "Bailey ligt heel goed in de markt. Met zijn snelheid en techniek heeft hij alles om het te maken in de beste competitie ter wereld. Manchester United is één van de topclubs die erg geïnteresseerd is. Maar twintig miljoen, dat is toch eerder een prijs voor spelers die zich al bewezen hebben in de Champions League of een groot toernooi", aldus Rosenthal in Fan!

De spelersmakelaar heeft een duidelijke raad voor de Jamaicaan: vertrek pas volgende zomer. "Dat is minder hectisch. Clubs hebben dan ook meer keuze, waardoor hij meer kans heeft om terecht te komen bij een club die hem goed kan gebruiken. Bovendien heeft hij dan de voorbereiding als inloopperiode."