Update: Smaakmaker van PSV neemt zorgen weg in aanloop naar 'Rostov'

Update: Smaakmaker van PSV neemt zorgen weg in aanloop naar 'Rostov'

05-12-2016 14:09
15

Oleksandr Zinchenko imponeerde vorige week bij PSV. Lof viel de 'Messi van Oekraïne' ten deel. Tegen Roda JC gaf hij geen thuis en de grote vraag is of hij midweeks tegen FK Rostov kan spelen én of PSV zijn huurcontract verlengt.

Het was volgens PSV-trainer Phillip Cocu geen andere week dan anders voor Zinchenko, ondanks alle loftuitingen. "Nee. Ik zag tijdens en na trainingen geen enkel verschil bij hem en dat zegt veel over zijn persoonlijkheid. Het is geen jongen die in de war raakt als hij een keer wat minder speelt", aldus de trainer tegenover het Algemeen Dagblad.

PSV heeft de optie om hem nog een seizoen te huren. "Hij is eigendom van Manchester City, maar binnen de gedachten die we met hem hebben, zou het niet onlogisch zijn om er een tweede jaar aan vast te plakken." PSV wacht nog even met dat besluit. Het is voor de Eindhovenaren ook onduidelijk of Zinchenko dinsdag het beslissende Champions League-treffen met FK Rostov kan spelen. De huurling van Manchester City heeft last van zijn kuit.

Cocu zal op basis van de maandagtraining van de oude bekende van Rostov een beslissing nemen, meldt De Telegraaf. Vorig seizoen speelde Zinchenko met FC Ufa nog tweemaal tegen Rostov. Jetro Willems is er waarschijnlijk niet bij.

Update 14.09 uur: Zinchenko verscheen maandag 'gewoon' op de afsluitende training van PSV in aanloop naar Rostov-thuis. Dat duidt erop dat de Eindhovenaren over hem kunnen beschikken in het beslissende duel. "We hebben het spel van FC Rostov goed bestudeerd en de sterke en zwakke punten in kaart gebracht. We moeten morgen winnen", zei Zinchenko nadien op de persconferentie.