'Cocu kiest voor meer zekerheid: Siem de Jong verliest basisplaats bij PSV'

'Cocu kiest voor meer zekerheid: Siem de Jong verliest basisplaats bij PSV'

06-12-2016 06:57
32

Siem de Jong raakt zijn basisplaats bij PSV voor het cruciale Champions League-duel met Rostov kwijt. Phillip Cocu kiest met Daniel Schwaab voor extra defensieve zekerheid.

Zoals in voorgaande wedstrijden start PSV niet met een 5-3-2-systeem. Volgens het Algemeen Dagblad houdt Cocu vast aan vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Ten opzichte van de wedstrijd van zaterdag tegen Roda JC (0-0) verdwijnt De Jong uit het elftal, schuift Schwaab een linie door en keert Joshua Brenet terug van een blessure. De kersvers international komt op de linksbackpositie.

Verder zijn het dezelfde namen die ook in Limburg begonnen. Nicolas Isimat-Mirin en Hector Moreno vormen het centrale duo. Rechtsback is Santiago Arias. Het middenveld bestaat uit Davy Pröpper, Schwaab en Bart Ramselaar. Oleksandr Zinchenko, Luuk de Jong en Gaston Pereiro zijn de drie aanvallers.

De laatste wedstrijd in de poulefase van de Champions League is cruciaal. PSV moet winnen van Rostov om zich te plaatsen voor de Europa League.

Vermoedelijke opstelling: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Brenet; Pröpper, Schwaab, Ramselaar; Zinchenko, L. de Jong en Pereiro.