Alexis Sánchez (links) en Mesut Özil

'Özil en Sánchez zetten Arsenal mes op de keel: net zo veel salaris als Pogba'

'Özil en Sánchez zetten Arsenal mes op de keel: net zo veel salaris als Pogba'

06-12-2016 08:39
12

Mesut Özil en Alexis Sánchez zijn bereid om hun contract bij Arsenal te verlengen, maar de clubleiding van de Premier League-grootmacht is geschrokken van de salariseisen van de twee sterspelers. The London Evening Standard schrijft deze week dat de Duitse middenvelder en de Chileense goalgetter een duizelingwekkende gage verlangen. 

Zowel Özil als Sánchez ligt nog tot de zomer van 2018 vast in Noord-Londen. Arsenal is al langere tijd in onderhandeling met het duo over een nieuwe verbintenis. Grootste sta in de weg voordat de handtekeningen definitief kunnen worden gezet, blijken de salariseisen van de twee vedettes te zijn. 

Özil en Sánchez willen net zoveel gaan verdienen als Manchester United-aankoop Paul Pogba. De duurste speler ter wereld ontvangt op Old Trafford wekelijks zo'n 330.000 euro (!). Özil is momenteel al de bestbetaalde speler van The Gunners, met een weekloon van ongeveer 165.000 euro. Dat is zo'n 10.000 euro meer dan teamgenoot Sánchez.

Als Arsenal wil voldoen aan de eisen van het tweetal, zal het een regel van manager Arsène Wenger moet verbreken. De Fransman stelde ooit dat geen enkele Arsenal-speler méér hoort te verdienen dan hijzelf. Wenger incasseert naar verluidt zo'n 9,5 miljoen euro per jaar.